Artykuły

Jadłospis

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK  06.05.19r.

S – Chleb pszenny(1)  60g, masło(2)  10g, jajecznica na parze (4), biała kawa(2), 

       Chleb graham (1,8,10) 60g, masło (2) 10g,  szynka biała(6,7)  , sałata, pomidor, herbata owocowa

      II Śniadanie – kiwi,  woda z cytryną, pestki dyni

  1. O – Krupnik z ziemniakami na mięsie (1,2,6)  350g, makaron z twarogiem i masłem (1,2), marchewka do chrupania100g, kompot owocowy 
  2. P – Wek pszenny(1) 60g masło (2)10g,polędwica sopocka (6,7), sałata, jajko(3), pomidor, herbata miętowa, mleko(2)    
  3.  
  4. WTOREK  07.05.19r.  

S – Chleb pszenny (1) 60g, masło(2) 10g, kiełbaski cielęce(6,7)na gorąco z ketchupem, herbata 

      Chleb żytni (1) 60g, masło (2) 10g ser żółty(2), sałata, jajko(3), pomidor, biała kawa(2)    

II Śniadanie – banan, woda z cytryną, 

  1. O – Zupa pomidorowa z makaronem 350g, pieczeń ze schabu w sosie(1,2,), kasza jęczmienna, sałatka z ogórka kwaszonego i marchewki 100g, kompot owocowy
  2. P – Bułki maślane z( 1,2, 3)  masłem(2) i konfiturą malinową, mleko(2), herbata owocowa , jabłka
  3.  
  4. ŚRODA 08.05.19r.

S – Chleb wieloziarnisty(1)  60g, masło (2) 10g, schab cygański(6), jajko(3), sałata, pomidor, kakao 

       Chleb pszenny (1) 60g, masło (2) 10g, pasta z twarogu  (2) z rzodkiewką i szczypiorem, herbata 

      II Śniadanie  ananas, woda z cytryną, rodzynki(8,13)

  1. O – Zupa porowa(1,2,6) z groszkiem ptysiowym (1,2,6) 350g, risotto z kurczakiem i warzywami(1,2, 6), kompot owocowy 
  2. P –  Budyń waniliowy, ciastka pełnoziarniste(1,8,10,)jabłka
  3.  
  4. CZWARTEK  09.05.19r.

S – Zupa mleczna(2)  z płatkami kukurydzianymi(1), chleb żytni(1), wek pszenny(1)  60g, masło (2) 10g, serek waniliowy, szynka  naturalna(6),  pomidor, sałata, herbata owocowa z miodem

    1. II Śniadanie – banan, woda z cytryną, płatki migdałowe
  1. O – Rosół z makaronem (1,2,6)350g, filet z kurczaka(1,2, 6), ziemniaki (1,), mizeria ze śmietaną100g, kompot owocowy 
  2. P –  Mus truskawkowy,  pałeczki kukurydziane(1,8,10)

PIĄTEK 10.05.19r.

S – Chleb wieloziarnisty(1)60g, masło (2)10g, jajko(3)  gotowane ze szczypiorem, pomidorem, kakao

      Chleb pszenny(1)   60g masło (2)10g, pasta z drobiowa(6,7)  ze szczypiorem , herbata owocowa

       z miodem

II Śniadanie – gruszka, woda z cytryną, ziarno słonecznika

  1. O – Zupa szpinakowa z ryżem (2,6)  350g, ryba panierowana (1,3,4), ziemniaki, surówka
  2.       z kwaszonej kapusty z marchewką 100g, kompot owocowy
  3. P – Kasza manna  (1,2,), ciastka owsiane (1,8,10,)jabłka 
  4. Do wszystkich zup dodawana jest natka pietruszki.

PONIEDZIAŁEK  13.05.19r.

S – Chleb pszenny (1)65g,masło (2)10g, pasta z jajek ze szczypiorem (3), herbata owocowa 

      Chleb graham (1)65g, masło (2)10g , szynka naturalna(6,7) ,sałata , pomidor, biała kawa(2)

      II Śniadanie – kiwi,  woda z cytryną, pestki dyni

  1. O – Zupa kalafiorowa z grysikiem (1,3,6) 350g, pieczeń z indyka(1,6), kasza kuskus, fasolka szparagowa  z wody100g,  kompot owocowy, 
  2. P –  Jogurt naturalny z bananem(3,2,1), pałeczki kukurydziane (1,8,10,)

WTOREK  14.05.19r.

S – Chleb żytni, pszenny(1,8)  60g, masło(2)  10g, pasta z tuńczyka(4)  ze szczypiorem, kakao(2)

      Chleb  pszenny(1,8)  60g , masło (2) 10g ,schab cygański, sałata, rzodkiewka , herbata   owocowa z miodem

      II Śniadanie – ananas woda z cytryną, pestki dyni

  1. O – Żurek z ziemniakami (1,6)350g, pałki z kurczaka (1,2), ryż,(1) ,sałata lodowa ze śmietaną  100g, chrupania, kompot owocowy
  2. P -   Rogale(2, 1, 3)  masłem(2) i konfiturą malinową, mleko(2), herbata owocowa , jabłka

ŚRODA  15.05.19r.

S – Chleb pszenny(1,2,8)  60g , masło (2) 10g, kiełbaski drobiowe(6,7) na gorąco, kakao (2)

      Chleb wieloziarnisty (1,2,8)  60g, masło (2) 10g, ser żółty(2), sałata, papryka czerwona, herbata

      II Śniadanie – banan, woda z cytryną

  1. O – Zupa pieczarkowa z makaronem (1,2,6)  350g, gołąbki z młodej kapusty z mięsem i ryżem(1,3,6)    w sosie pomidorowym, ziemniaki ,  kompot owocowy
  2. P – Babka piaskowa (1,8,10,), mleko(2,), herbata owocowa

CZWARTEK  16.05.19r.

S – Zupa mleczna(2)  z płatkami kukurydzianymi(1), chleb żytni(1), wek pszenny(1)  60g, masło (2) 10g, szynka naturalna, miód, herbata owocowa z miodem

    1. II Śniadanie – winogron, woda z cytryną, płatki migdałowe
  1. O – Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami (1,2,3,6) 350g, spaghetti(1,3)  z mięsem, pomidorem, papryką w sosie pomidorowym, marchewka do chrupania,  kompot owocowy 
  2. P–  Racuchy z bananem, (1,8 ,10),mleko(2,), herbata owocowa

  1. PIĄTEK 17.05.19r.

S – Chleb wieloziarnisty(1)60g,masło(2)10g,szynka drobiowa(6,7),sałata, jajko(3),pomidor,biała kawa(2)    

      Chleb pszenny (1)60g,masło(2)10g pasta z twarogu z miodem  (2) , herbata owocowa 

II Śniadanie – jabłka, woda z cytryną, ziarno słonecznika

  1. O – Zupa ogórkowa z ryżem na mięsie(1,6)  350g placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot owocowy
  2. P – Wek pszenny (1) 60g, masło (2) 10g, polędwica sopocka (6), sałata, jajko(3), rzodkiewka, mleko(2), herbata owocowa
  3. Do wszystkich zup dodawana jest natka pietruszki

PONIEDZIAŁEK  20.05.19r.

S – Chleb graham (1,8,)60g, masło (2)10g,jajecznica na parze (3) herbata owocowa, 

    Chleb pszenny(1)60g,masło(2)10g,szynka naturalna(6,7),sałata, jajko(3),pomidor ,biała kawa(2)    

      II Śniadanie – gruszka, woda z cytryną, pestki dyni

  1. O – Zupa pomidorowa z ryżem (1,2,6) 350g, filet z kurczaka z sezamem (1,2,6), warzywa z patelni, kompot owocowy 
  2. P –  Bułka maślana z masłem i konfitura truskawkową, (3,2,1), herbata owocowa , mleko(2)  
  3.  
  4. WTOREK  21.05.19r.

S – Chleb pszenny, (1) 60g, masło (2)10g, schab cygański(6)  , jajko(3), sałata, pomidor, kakao(2), Chleb żytni(1,8,) masło (2)10g pasta z twarogu z rzodkiewką i szczypiorem,  herbata owocowa

      II Śniadanie – ananas, woda z cytryną, ziarna słonecznika

  1. O – Botwinka z ziemniakami (1,6)350g, gulasz wieprzowy (1,6), kopytka(1,6,3), fasolka szparagowa 
  2.       z wody 100g, kompot owocowy
  3. P – Budyń waniliowy (1,2), wafitki kukurydziane(1,8,10),gruszka 
  4.  
  5. ŚRODA 22.05.19r.

S – Chleb pszenny (1,8,) 60g, masło(2)  10g, pasta drobiowa(6,7) ze szczypiorem,  biała kawa(2)  ,Chleb wieloziarnisty  (1,8,)  60g, ser żółty(2) , sałata, pomidor, herbata z miodem

II Śniadanie – banan, woda z cytryną,

  1. O –Rosół z makaronem (1,6) 350g, pulpety w sosie pomidorowym (1,2) ziemniaki, brokuł z wody 100g,  kompot owocowy
  2. P – Kasza manna (1,2,3), mleko(2)  , herbata owocowa, jabłka 
  3.  
  4. CZWARTEK  23.05.19r.

S – Zupa mleczna(2)  z płatkami kukurydzianymi(1,8,10), chleb żytni(1), wek pszenny (1) 60g, masło (1) 10g, serek waniliowy(2), szynka  naturalna(6,7), kiełki brokułu, pomidor, sałata, herbata z miodem

    1. II Śniadanie – truskawka, woda z cytryną, 
  1. O – Zupa jarzynowa z zacierką (1,3,6) 350g, bigos z młodej kapusty z mięsem i kiełbasą (1,6),ziemniaki, kompot owocowy
  2. P– Wek pszenny (1) 60g, masło (2) 10g, szynka wieprzowa (6), sałata, jajko(3), rzodkiewka, mleko(2), herbata owocowa

PIĄTEK 24.05.19r.

S – Chleb pszenny(1,8) 60g, masło (2)10g, pasta z tuńczyka ze szczypiorem, herbata owocowa 

      Chleb wieloziarnisty(1,8) 60g, masło (2)10g,szynka drobiowa(6,7) , sałata, ogórek zielony, kakao (2)    

      II Śniadanie – kiwi, woda z cytryną, rodzynki

  1. O – Kapuśniak z ziemniakami na mięsie(1,6) 350g, naleśniki z twarogiem i dżemem, (1,2,3) , kompot owocowy, marchewka do chrupania
  2. P- Wek pszenny(1) 60g masło (2)10g,polędwica sopocka (6,7), sałata, jajko(3), pomidor, herbata miętowa, mleko(2)     
  3. Do wszystkich zup dodawana jest natka pietruszki.

PONIEDZIAŁEK  27.05.19r.

S – Chleb pszenny (1)65g,masło (2)10g, pasta z jajek ze szczypiorem (3), herbata owocowa z miodem

      Chleb graham (1,8) 60g, masło(2) 10g,  szynka naturalna(6,7), sałata, pomidor,   biała kawa(2)

      II Śniadanie – jabłka,  woda z cytryną, pestki dyni

  1. O – Zupa szpinakowa z ryżem (1,3,6) 350g, filet z indyka w sosie śmietanowym(1,2,6), makaron, kalafior z wody100g,  kompot owocowy, 
  2. P –  Jogurt naturalny(2) z bananem, pałeczki kukurydziane(1,8,10)

WTOREK  28.05.19r.

S – Chleb pszenny(1)60g,masło(2)10g,ser żółty(2), sałata, papryka czerwona, herbata owocowa 

     Chleb żytni (1,8,)60g, masło(2) 10g, kiełbaski drobiowe(6,7) na gorąco z ketchupem, kakao(2), 

      II Śniadanie –  truskawka,  woda z cytryną, 

  1. O – Zupa pomidorowa z makaronem (1,2,6)350g, kotlet schabowy (1,3), ziemniaki z kapusta kwaszona, kompot owocowy
  2. P – Mus truskawkowy(1), ciastka owsiane(1,8,10), jabłka

ŚRODA  29.05.19r. WYCIECZKA

S – Chleb wieloziarnisty (1,8) 65g,masło(2)10g, szynka drobiowa(6,7), sałata, pomidor,  kakao(2)

     Chleb pszenny(1) 60g,masło(2)10g, jajko gotowane ze szczypiorem, herbata owocowa  z miodem

    II Śniadanie –banan, ciastka kruche , soczek wieloowocowy

  1. O –   kotlet mielony(1,3), wek pszenny, ogórek kwaszony, herbata owocowa
  2.   P–  Drożdżówka z serem, (1,8 ,10),mleko(2,), herbata owocowa, jabłka
  3.  
  4. CZWARTEK  30.05.19r.

S – Zupa mleczna(2) z płatkami kukurydzianymi(1,8), chleb żytni(1,8), wek pszenny(1)60g, masło (2)10g, szynka  drobiowa(6),  pomidor, sałata, kiełki rzodkiewki, serek waniliowy, herbata owocowa 

    1. II Śniadanie – winogron, woda z cytryną, ziarna słonecznika
  1. O – Krupnik  (1,2,6) z ziemniakami 350g, łazanki z mięsem i kapustą kwaszoną (1,3), kompot owocowy 
  2. P – Babka marmurkowa(1,2,8,10) mleko(2), herbata owocowa, jabłka

PIĄTEK 31.05.19r.

S – Chleb pszenny(1)60g, masło (2)10g, szynka naturalna(6,7), sałata, pomidor, biała kawa(2)

      Chleb wieloziarnisty(1,8) 60g, masło(2) 10g, pasta z tuńczyka (4)ze szczypiorem, herbata owocowa 

       z miodem,

      II Śniadanie – gruszka, woda z cytryną, płatki migdałowe

  1. O – Zupa ogórkowa z ziemniakami  na mięsie (1,2,6) 350g, pierogi leniwe z masłem (1,2,3)
  2.       marchewka do chrupania, kompot owocowy
  3. P – Wek pszenny (1), masło(2), schab cygański(6,7),sałata, ogórek zielony, herbata owocowa, mleko(2)


Do wszystkich zup dodawana jest natka pietruszki.

Jadłospis zatwierdzony przez: DYREKTORA, INTENDENTKĘ ORAZ KUCHARKĘ