Jadłospis

PONIEDZIAŁEK  04.03.19r.

S – Chleb graham , 60g, masło (2) 10g, szynka naturalna (6), sałata, pomidor, biała kawa(2),    

      Chleb pszenny(1,8)  60g, masło (2) 10g, jajko(3), sałata, szczypior, herbata  owocowa  

       z miodem

      II Śniadanie – gruszka , woda z cytryną, 

  1. O – Zupa krem z zielonego groszku z lanym ciastem (1,2,6)  350g, filet z kurczaka w płatkach (1,3,4), ziemniaki, brokuł z wody, (2) 100g, kompot owocowy
  2. P -   Mus truskawkowy,  pałeczki kukurydziane(1,8,10)

WTOREK  05.03.19r.  

S – Chleb pszenny (1) 60g, masło(2) 10g, pasta z twarogu(2)  z miodem kakao

      Chleb żytni (1) 60g, masło (2) 10g    kiełbaski drobiowe(6,7) na gorąco, herbata owocowa   

  II Śniadanie – mandarynka, woda z cytryną, 

  1. O – Rosół z makaronem (1,2,3,6)  350g, gulasz wieprzowo - pieczarkowy (1,2), kopytka(1,2,3) , marchewka do chrupania 100g, kompot owocowy
  2. P – Drożdżówka z serem (1,2,3), mleko(2), herbata owocowa , jabłka
  3. ŚRODA 06.03.19r.

S – Chleb wieloziarnisty(1)  60g, masło (2) 10g, pasta z jajek  (3)ze szczypiorem, herbata owocowa

       Chleb pszenny (1) 60g, masło (2) 10g, szynka drobiowa(6),  pomidor, sałata,   kakao (2)    

      II Śniadanie –winogron, woda z cytryną, rodzynki(8,13)

  1. O – Zupa brokułowa z zacierką (1,2,6)   350g, kotlet z ryby (1,3,4),ziemniaki,  kapusta kwaszona gotowana 100g, kompot owocowy
  2. P – Babka marmurkowa (1,2,3), mleko(2)  , herbata owocowa, jabłka 
  3. CZWARTEK  07.03.19r.

S – Zupa mleczna(2)  z płatkami kukurydzianymi(1), chleb żytni(1), wek pszenny(1)  60g, masło (2) 10g, serek waniliowy, szynka  naturalna(6),  pomidor, sałata, herbata owocowa z miodem

    1. II Śniadanie – banan, woda z cytryną, płatki migdałowe(8,13)  
  1. O – Barszcz czerwony z ziemniakami(1,2,6)  350g krokiety z mięsem i kapustą (1,3), kompot owocowy 
  2. P – Ryż zapiekany z jabłkiem  i śmietaną (2, 1,)

PIĄTEK 08.03.19r.

S – Chleb wieloziarnisty(1)60g, masło (2)10g, schab cygański(2), sałata, jajko(3), pomidor, biała kawa(2)  ,

      Chleb pszenny(1)   60g masło (2)10g, ser żółty(2)  , sałata, papryka , herbata owocowa

II Śniadanie – kiwi, woda z cytryną, ziarno słonecznika

  1. O – Żurek z ziemniakami na mięsie (1,2,6)  350g, placki ziemniaczane ze śmietaną (1,3) marchewka do chrupania, kompot owocowy
  2. P – Wek pszenny (1) 60g, masło (2) 10g, szynka drobiowa(6), sałata, jajko(3), rzodkiewka, mleko(2), herbata owocowa

PONIEDZIAŁEK  11.03.19r.

S – Chleb graham (1,8)  60g, masło (2) 10g, szynka biała(6), sałata, pomidor, jajko(3), biała kawa(2),

      Chleb pszenny (1) 60g, masło (2) 10g,  jajecznica (3)  na parze,   herbata  owocowa  z miodem

      II Śniadanie – banan , woda z cytryną, rodzynki

  1. O – Zupa  szpinakowa z ryżem (1,2,6)  350 spaghetti(1,3)  z mięsem, pomidorem, papryką w sosie pomidorowym, marchewka do chrupania,  kompot owocowy
  2. P -   Bułki maślane(2, 1, 3)  masłem(2) i konfiturą malinową, mleko(2), herbata owocowa , jabłka

WTOREK  12.03.19r.

S – Chleb żytni(1,8)  60g, masło(2)  10g, pasta z twarogu(2)  z rzodkiewką i szczypiorem, kakao(2),

      Chleb pszenny (1) 60g, masło (2) 10g, schab cygański(6,7), sałata, pomidor, jajko(3),  herbata  

      owocowa z miodem

      II Śniadanie – kiwi, woda z cytryną, pestki dyni(8,13)  

  1. O – Zupa pomidorowa z makaronem (1,2,,6)  350g, 350g, filet z kurczaka z sezamem(1,2,3,8 ), ziemniaki z kapustą kwaszoną 100g, kompot owocowy

  P – Kasza manna(1,2) , ciastka owsiane z żurawiną(1,8,10,) banan

  1. ŚRODA  13.03.19r.

S – Chleb pszenny(1)  60g, masło (2) 10g pasta z kiełbasy(6,7)  ze szczypiorem, kakao(2),

     Chleb wieloziarnisty (1,8) 60g , masło (2) 10g, ser żółty (2) ,jajko(3), kiełki brokułu,  sałata, 

      papryka czerwona, herbata owocowa z miodem

      II Śniadanie – winogron, woda z cytryną

  1. O – Zupa pieczarkowa z makaronem (1,2,3,6) 350g, zrazy drobiowe w sosie pomidorowym(2,3,6) , ziemniaki, kalafior z wody, kompot owocowy
  2. P –  Jogurt naturalny z bananem, pałeczki kukurydziane(1,8,10,)

CZWARTEK  14.03.19r.

S – Zupa mleczna(2)  z płatkami kukurydzianymi(1), chleb żytni(1), wek pszenny(1)  60g, masło (2) 10g, miód, szynka  naturalna(6),  pomidor, sałata, herbata owocowa z miodem

    1. II Śniadanie – banan, woda z cytryną, płatki migdałowe
  1. O – Zupa koperkowa z ryżem (1,2,3,6) 350g, kotlet schabowy(1,3), warzywa 
  2.       z patelni, kompot owocowy 
  3.   P –  Budyń śmietankowy (1,2), wafitki kukurydziane(1,8,10),gruszka 
  4. PIĄTEK 15.03.19r.

S – Chleb wieloziarnisty(1)60g,masło (2)10g,szynka drobiowa(6,7),sałata, jajko(3),pomidor, biała kawa(2)  

      Chleb pszenny(1)   60g masło (2)10g, pasta z tuńczyka(4)  ze szczypiorem , herbata owocowa 

II Śniadanie – gruszka, woda z cytryną, ziarno słonecznika

  1. O – Zupa z soczewicy z ziemniakami na mięsie (1,2,6)350g, pierogi leniwe z masłem(1,3) marchewka do chrupania, kompot owocowy
  2. P – Wek pszenny (1) 60g, masło (2) 10g, polędwica sopocka (6), sałata, jajko(3), rzodkiewka, mleko(2), herbata owocowa

PONIEDZIAŁEK  18.03.19r.

S – Chleb graham (1,8,)60g, masło (2)10g, schab cygański(6,7), sałata, ogórek zielony,  herbata owocowa 

      chleb pszenny(1)60g, masło (2)10g,pasta z jajek(3)  ze szczypiorem, sałata, pomidor biała kawa(2)

      II Śniadanie – banan, woda z cytryną, pestki dyni

  1. O – Zupa kalafiorowa z grysikiem (1,6)350g, łazanki z mięsem i kapustą kwaszoną(1,3,4), ziemniaki, kompot owocowy
  2. P –  Mus truskawkowy, ciastka owsiane z żurawiną (1,8,10,)
  3. WTOREK  19.03.19r.

S – Chleb pszenny(1) 60g, masło (2)10g, kiełbaski śląskie z ketchupem, herbata owocowa

      Chleb żytni (1,8)60g, masło(2) 10g, ser żółty(2) kiełki rzodkiewki, jajko(3), sałata, pomidor, kakao(2)

      II Śniadanie – kiwi, woda z cytryną, ziarna słonecznika

  1. O – Zupa ogórkowa z ryżem (1,2,6) 350g, pieczeń z indyka, makaron kokardki (1,2,3),marchewka 
  2.       z groszkiem(1) 100g, kompot owocowy 
  3. P –  Racuchy z bananem, mleko, herbata owocowa(1,8,10) 
  4. ŚRODA 20.03.19r.

S – Chleb wieloziarnisty(1,8,)  60g, masło(2)  10g, pasta drobiowa(6,7),ze szczypiorem , biała kawa(2)  ,

   Chleb pszenny (1) 60g, masło (2) 10g, szynka drobiowa, sałata, papryka czerwona, herbata owocowa

II Śniadanie – banan, woda z cytryną,

  1. O –Zupa porowa z groszkiem ptysiowym (1,3,6) 350g, kotlet mielony (1,3,6),ziemniaki  ,sałata lodowa ze śmietaną kwaszonego, marchewki i cebuli 100g, kompot owocowy
  2. P -   Rogale(2, 1, 3)  masłem(2) serek waniliowy, mleko(2), herbata owocowa , jabłka
  3. CZWARTEK  21.03.19r.

S – Zupa mleczna(2)  z płatkami kukurydzianymi(1,8,10), chleb żytni(1), wek pszenny (1) 60g, masło (1) 10g, serek waniliowy(2), szynka  naturalna(6,7), kiełki brokułu, pomidor, sałata, herbata z miodem

    1. II Śniadanie –gruszka, woda z cytryną, 
  1. O –Rosół z makaronem (1,3,6) 350g, filet z kurczaka z sezamem (1,2,3,6) ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 100g,  kompot owocowy
  2. P – Babka marmurkowa (1,2,3), mleko(2)  , herbata owocowa, jabłka 

PIĄTEK 22.03.19r.

S – Chleb wieloziarnisty(1,8) 60g, masło (2)10g, pasta z tuńczyka ze szczypiorem, herbata 

      Chleb pszenny (1)60g, masło (2) 10g, szynka biała (6),kiełki brokułu, sałata, pomidor, jajko(3) ,kakao (2)    

      II Śniadanie – jabłka, woda z cytryną, rodzynki(8,10,13)  

  1. O – Zupa grochowa z ziemniakami na mięsie(1,6) 350g, naleśniki z twarogiem i dżemem (1,2,3) , kompot owocowy, marchewka do chrupania
  2. P- Wek pszenny(1) 60g masło (2)10g,polędwica sopocka (6,7), sałata, jajko(3), pomidor, herbata miętowa, mleko(2)     

PONIEDZIAŁEK  25.03.19r.

S – Chleb pszenny (1)65g,masło (2)10g, jajecznica na parze (3),  (3), herbata owocowa z miodem

      Chleb graham (1,8) 60g, masło(2) 10g,  szynka naturalna(6,7), sałata, pomidor,   biała kawa(2)

      II Śniadanie – mandarynka,  woda z cytryną, pestki dyni

  1. O – Zupa szpinakowa z ryżem (1,3,6) 350g, filet z kurczaka w sosie śmietanowym(1,6), makaron, kalafior z wody100g,  kompot owocowy, 
  2. P –  Jogurt naturalny(2) z bananem, pałeczki kukurydziane(1,8,10)

WTOREK  26.03.19r.

S – Chleb pszenny(1)60g,masło(2)10g,ser żółty(2), sałata, papryka czerwona, herbata owocowa 

     Chleb żytni (1,8,)60g, masło(2) 10g, pasta z kiełbasy(6,7) ze szczypiorem, kakao(2)

      II Śniadanie –  banan,  woda z cytryną, 

  1. O – Zupa pomidorowa z makaronem (1,2,6)350g,kotlet mielony(1,3), ziemniaki, mizeria
  2.         ze śmietaną(2)100g,  kompot owocowy
  3. P – Kasza manna(1,2), ciastka owsiane(1,8,10), jabłka

ŚRODA  27.03.19r.

S – Chleb wieloziarnisty (1,8) 65g,masło(2)10g,kiełbaski drobiowe(6,7) na gorąco z ketchupem, kakao(2), 

     Chleb pszenny(1) 60g,masło(2)10g, pasta z twarogu(2) z miodem, herbata owocowa  z miodem

    II Śniadanie –kiwi, woda z cytryną, 

  1. O – Krupnik  (1,2,6) z ziemniakami 350g, zapiekanka z brokułu, kurczaka i makaronu(1,2, 6), kompot owocowy 
  2. P –  Drożdżówka z serem(1,2,8,10) mleko(2), herbata owocowa, jabłka
  3.  
  4. CZWARTEK  28.03.19r.

S – Zupa mleczna(2) z płatkami kukurydzianymi(1,8), chleb żytni(1,8), wek pszenny(1)60g, masło (2)10g, szynka  drobiowa(6),  pomidor, sałata, kiełki rzodkiewki, serek waniliowy, herbata owocowa 

    1. II Śniadanie – banan, woda z cytryną, ziarna słonecznika
  1. O – Zupa koperkowa z ryżem (1,2,6) 350g,bitki wołowe w sosie (1,3), białe kluski(1,2,3)  ,surówka
  2.         z kapusty czerwonej 100g, kompot owocowy
  3. P –  Budyń śmietankowy (1,2), wafitki kukurydziane(1,8,10),gruszka 

PIĄTEK 29.03.19r.

S – Chleb pszenny(1)60g, masło (2)10g, szynka naturalna(6,7), sałata, pomidor, biała kawa(2)

      Chleb wieloziarnisty(1,8) 60g, masło(2) 10g, pasta z tuńczyka (4)ze szczypiorem, herbata owocowa 

       z miodem,

      II Śniadanie – gruszka, woda z cytryną, płatki migdałowe

  1. O – Kapuśniak  z ziemniakami  (1,2,3) na mięsie (1,2,6) 350g, pierogi ruskie z masłem (1,2,3)
  2.       marchewka do chrupania, kompot owocowy
  3. P – Wek pszenny (1), masło(2), schab cygański(6,7),sałata, ogórek zielony, herbata owocowa, mleko(2)

Do wszystkich zup dodawana jest natka pietruszki.


Jadłospis zatwierdzony przez: Dyrekora, intedenta i kucharkę.